Takatarrassa: OPERATORPANEL OP35 Color, 6AV3535-1TA01-0AX0
Ensimmäiseksi 24V sisään ja lähtihän se päälle, mutta mielenkiinto heräsi ja piti kokeilla saanko oman ohjelman sisään. Ensiksi Protoolin kanssa koitin siirtää ohjelman käyttäen Siemensin USB -> MPI adapteria, jolle jouduin tekemään uuden kaapelinkin, koska OP35 ei näyttänyt antavat kapulalle käyttöjännitettä portin kautta (IF1 B [L2-DP / MPI / PPI, RS422 / RS485]). Noh, eihän se ohjelman siirtäminen onnistunut vaikka adapterin sain päälle. Siemensin support-sivustoja selatessani sitten jostain löysin, että tällaista adapteria ei voi käyttää ohjelman siirtämiseen. Suurta hankaluutta on tuottanut myös se, että en ole millään löytänyt manuaalia tätä värkkiä varten.
Ensiksi ajattelin, että tarvitsen RS232 - RS422 / RS485 muuntimen jolla pääsen MPI-väylään suoremmin käsiki. Useamman tunnin selattuani Siemensin support-sivustoa sekä erinäisiä keskustelufoorumeita sain kuitenkin pääteltyä, että paneelin ohjelmoiminen onnistuukin suoraan sarjaportin kautta ilman RS485-muunninta. Väsäsin seuraavanlaisen kaapelin:
Siemensin tyyppikoodi: 6XV1440-2KH32
Kytkentä on seuraavan kuvan mukainen; "Stecker 1" on D15-uros, mikä kytketään OP35:een ja "Stecker 2" on D9-naaras, mikä taasen tietokoneen sarjaporttiin.
Kuva on alunperin napattu keskustelusta: http://www.plctalk.net/qanda/showthread.php?t=21332
OP35:ssä on D15-liittimillä varustettuja lähtöjä yhteensä 3 kappaletta, ja kaapeli kytketään liitäntään "IF2" (V.24/TTY-Interface, Configuration/Printer-Interface).
Kuva takapaneelista.
Kuva alapuolen liittimistä, toisella sivulla on vielä D25-liittimet "LPT" ja "ext. FD".
Ja kerrankin tuli onnistuttua melkein ensimmäisellä kerralla :D Ohjelma siirtyy OP35:lle.
Ja siellä on "ohjelmani", eipä nyt tällä kertaa Hello World, mutta hammaspyörä saa kelvata.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti